-----------------------------------
Mircea Pteancu
16 Feb 2011 16:26


-----------------------------------
Rabine,nu te supara,zice discipolul sau, dar lui Itzik i-ai dat dreptate impotriva lui Strul iar lui Strul i-ai dat dreptate impotriva lui Itzik.Nu se poate ca amandoi sa aiba dreptate!
Sta rabinul o secunda apoi zice catre discipol:-Sa stii ca si tu ai dreptate! 

Ca  unul care sunt ''paralel'' cu astrofoto, am urmarit toate argumentele si,desi pare ciudat, mi se pare cu adevarat ca toti aveti dreptate.

Acuma vin si eu cu o opinie personala.Metoda ar fi interesanta de a fi invatata si utilizata si de cei ca mine, fara echipament de astrofoto si care nici nu au intentia sa investeasca in asa ceva.Daca ar fi gratis sau ieftin.Daca-i scump, eu votez cu cei din bancul cu care am inceput.

O comparatie:in general ''telescoapele la distanta''/''remote telescopes'' imi par a avea ceva in comun cu voyerismul.Dar oricat de grozava o fi Angelina Jolie ,decat sa urmaresc pe un ecran cum o inghesuie Braduletz Pitutz ,prefer de o mie de ori sa o ''inghesui'' eu pe mandra mea in dormitorul propriu si cu ''instrumentele'' din dotare,asa cum sunt.Comparatia ''nu se compara''.

Cat despre astronomii profesionisti,ei au alte griji.Un astronom profesionist spunea pe situl sau ca majoritatea colegilor sai nu cunosc constelatiile si explica de ce.

Mircea