-----------------------------------
Mike23
17 Feb 2011 12:08


-----------------------------------
Nu am nici un alt instrument adiacent dar ma pregatesc sa-mi iau un binoclu 10x50, minim, fully multicoated ( http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=10x50%20FMC ). Un ED80 momentan e doar un vis ca si upgrade-ul de la 127mm la 200mm, in apertura si o montura ecuatoriala.
Dar ceea ce am propus pentru "MiuBerty" este (dupa cum am ajuns si eu la aceasta concluzie cand eram in situatia lui) este , poate, cea mai buna solutie portabila, de calitate buna si mai ales ca pret.
Decizia intr-adevar o sa o ia singur in functie de ceea ce vrea sa observe cu instrumentul dorit. De departe cea mai buna solutie , desi eu nu am avut timp pentru asa ceva, este sa urmareasca star party-urile din apropiere si sa priveasca prin divere instrumente (la aceleasi obiecte ca sa faca si diferenta intre cum vede unul si cum vede altul, dar si diferite obiecte, gen planete sau DSO(Deep Sky Objects). In felul asta poate sa-si dea si mai mult seama ce il atrage cel mai mult. Si ar mai fi o chestie,......eu cand am inceput sa preocup de aceasta pasiune am facut un exercitiu (asta ca sa nu fiu dezamagit dupa achizitionarea instrumentului cautat), am cautat sa ma uit doar la imagini alb-negru pentru DSO deoarece asa se vad si prin telescop, iniferent de dimensiunile lui. DOate obiectele DSO se vad monocrom datorita distantei foarte mari dintre noi si aceste obiecte. Cu tote acestea, tot sunt fascinat de ceea ce ofera cerul instelat,....asa monocrom cum e el.

Cer senin

Mihai