-----------------------------------
valy
21 Feb 2011 02:36


-----------------------------------
Am descarcat de aici arhiva http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/4109438/page/1/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1 . E interesant de jucat cu filmele mai ales daca nu ai asemenea scule si vrei sa vezi cam ce inseamna prelucrearea materialului generat. Dar nu asta m-a impresionat ci ce poti sa faci in tabul Wavelet, cu sliderele alea multe si mici din stanga. Dupa ce am rulat oarecum automat  pe versiunea IR am obtinut o imagine fara zgomot dar foarte soft, detaliile se puteau dabea ghici (poza 1). Insa cand am tras de slidere era sa cad jos de pe dusumea (poza 2). Mai apare ceva noise dar cu grija cred ca putem scapa de el.

M-am jucat putin cu functia minune si pe alte foto normale, se pare ca efectul e miraculos, mai ceva ca dupa un bitter suedez (pentru cei care isi mai aduc aminte de reclamele de dupa revolutie). N-am pus inca si un exemplu dar puteti incerca cu niste imagini defocusate. Ideea e ca cu altceva nu am mai reusit asemenea rezultate.

Pana la urma se pare ca e suficient sa ai un pixel colorat pe fundal negru, ca cu wavelet, din slidere, poti obtine ce detali vrei  :lol: . Io cred caare o baza de date cu poze de la hubble, cassini si mai pune din ea acolo unde nu ai detalii suficiente.