-----------------------------------
horatius
21 Feb 2011 13:46


-----------------------------------
Basler ace si Flea 3 sunt camere de supraveghere, nu sunt camere planetare dedicate. Singurul lor avantaj e ca au cipul icx 618, care e sensibil. Basler ace se conecteaza pe ethernet. Flea 3 e transmite semnal video care trebuie convertit in digital. Fiind camere video electronica nu e optimizata pentru zgomot, si acest lucru se vede instant, zgomotul e mai mare decat la un Philips 900 sau NexImage. Datorita faptului ca pentru obtinerea imaginilor se suprapun multe cadre, zgomotul in final se reduce, dar totusi acest cip nu fuctioneaza la potentialul lui maxim. Dupa 10 minute de functionare camera e fierbinte, ceea ce nu vei intalni la o camera pentru astrofoto dedicata. Desi multi folosesc aceste camere cu rezultate bune, eu ma ingrijorez pentru performanta camerei pe termen lung. Incalzirea exagerata  a camerei si a cipului nu cred ca are efecte benefice asupra vietii lui. Momentan singurul avantaj pe care il au Basler si Flea e ca nu au concurent in camere dedicate cu acelasi cip. Dar in cateva luni prin aparatia unui nou DMK si IMGXXX optimizate pentru fotografie astronomica, multi vor realiza diferenta de calitate a imaginii si de versatilitate intre aceste camere. DMK si IMG sunt solutii complete de camere+soft. Basler Ace si Flea 3 nu sunt solutii complete. Eu personal as astepta.

Atik titan e o camera all around. Performanta planetara e buna totusi, iar datorita racirii cipul este mai sensibil decat sa zicem Lumenera care are acelasi cip. Singurul mic dezavantaj e 15 fps, dar nu e un mare dezavantaj totusi, 15 fps e un numar mediu. Dupa ce o sa apara noul DMK si IMG lucrurile o sa se schimbe. Eu astep cu nerabdare noul DMK.