-----------------------------------
Mike23
23 Feb 2011 01:34


-----------------------------------
Interesant ce spune Tranan, dar acelea sunt preturi......astronomice (ca tot suntem pe astronomy.ro) :D sunt convins ca odata ce apuci si privesti printr-un binoclu din acea clasa nici unul nu o sa-ti mai placa si o sa ramai cu gandul,"...cand o sa vad si eu aa prin binoclul meu?????...." Nu cred ca pentru astro ajuta cu ceva o calitate asa buna mai ales ca la un grosisment de max 10x nu vezi nici un detaliu interesant decat poate la luna. Poate daca as putea sa vad cu ochiul liber, printrun binoclu, culorile din nebuloasa orion sau orice alta nebuloasa sau galazie, atunci cu siguranta m-as uita cu jind la un binoclu care ofera o imagine extrem de clara. Asta e parerea mea si nu este exclus sa gresesc. Totusi, am avut ocazia sa ma uit prin doua binocluri care unul era fully multicoated si unul doar multycoated si recunosc ca primul oferea o calitate mai buna. ceea ce am putut privi prin ele era blocul de vis-avis. Intrebarea mea este, aviz celor care au testat mai multe binocluri; se observa vre-o diferenta la observatii astronomice? Pentru ca acesta o sa fie scopul principal pentru achizitionare.

Multumesc anticipat

Mihai

P.S. - Intr-adevar am descoperit(pe pielea mea :D , cat de important este un binoclu in observarea cerului chiar daca deti un telescop. M-a ajutat foarte mult sa depistez anumite roiuri stelare si in felul acesta am gasit mai usor cu telescopul ceea ce cautam. Am folosit atunci un binoclu 10x25 Praktica, imprumutat de la un prieten.