-----------------------------------
Doru Dragan
08 Mar 2011 08:58


-----------------------------------
Suntem aici pe acest forum cativa dintre pasionatii de astronomie ai acestei tari. E pentru prima oara cand aud despre proiectul TELEROM si telescopul de 1,3 m (am auzit ceva zvonuri dar nimic oficial). Daca nu am fost implicat in nici un fel, nici macar ca o simpla informare, nu vad de ce sa ma bag acum cand nu prea stiu exact despre ce e vorba. Nu il sustin pe dl Mihoc ba chiar am avut un mic diferend atunci i-am atras atentia ca impreuna cu d-na Stavinschi si-a pus numele pe un material in care aparea o imagine facuta de mine si Tavi Stanescu la tranzitul lui Venus fara sa ne ceara voie si fara sa mentioneze acel fapt. Mie unul mi se pare o problema tipica de Bucuresti, o problema a bucurestenilor (din diaspora sau dinauntru) si nu o problema nationala. Ca deobicei bucurestenii se bat pentru posturi, salarii si fonduri europene, "provincia" fiind implicata doar atunci cand cuiva nu-i iese miscarea. Sigur ca as vrea ca Romania sa aiba un telescop mai mare si performant si chiar am initiat si eu un oarece proiect pe aceasta tema dar ... fiecare avem bisericutele noastre :( Asta nu mi se pare bisericuta la care merg eu ci una din Bucuresti :( Atunci cand Bucurestiul si bucurestenii vor discuta si elabora cu "provincia" proiectele de la inceput si pana la sfarsit atunci ma voi baga si eu ... poate :?