-----------------------------------
alexconu
03 Sep 2005 15:30

Re: sal
-----------------------------------
OK, nu sunt chiar un guru in ceea ce priveste astronomia, insa cred ca daca  o sa ai o puternica baza in fizica(mecanica, termodinamica, optica, fizica nucleara) atunci nu o sa ai probleme cu astronomia. 

Permite-mi sa te contrazic la chestia asta. Depinde foarte mult in ce stadiu vrei sa ajungi cu astronomia. Daca vrei sa fii astronom amator, in opinia mea, poti foarte bine sa nu ai cunostinte solide in domeniile enumerate mai sus. Cunosc majoritatea astronomilor amatori romani si pot sa va zic ca probabil 70% nu indeplinesc conditia expusa mai sus. De asemena destul de multi astronomi amatori au urmat licee sau facultati umaniste.
Asa ca pentru a fi un bun astronom amator e nevoie de pasiune pentru cer, de perseverenta si daruire. Nu facem astronomie de amatori pentru a revolutiona stiinta.. O facem pentru a ne simti noi bine, pentru a ajuta astronomii profesionisti care nu au vreme sa observe absolut tot ce trebuie observat, o facem pentru a putea impartasi si altora frumusetile cerului.