-----------------------------------
valy
14 Mar 2011 14:13


-----------------------------------
Sper sa fie ok si sa-si faca treaba.

In ceea ce priveste cadrele pe secunda, mai usor cu pianul pe scari, am dat de vreo doua ori "REC" si s-au dus 10G. Si asta la 8bit/pixel. Se zvoneste ca tine maxim 120fps, oficial 100fps.

Impresii dupa o ora de utilizare:
- e mica
- e foarte mica
- prima data cand am vazut-o am zis ca mi-au gresit comanda, e prea mica. Aproape incape in focuserul de 1.25" daca n-ar fi patrata.
- e usoara
- are doua cabluri: alimentare si retea, mufele sunt mai grele decat camera
- nu se incinge, am testat-o sambata dimineata pe soare cam o ora, in diverse reprize, de la 10 la 100 fps si nu s-a incalzit deloc.
- o poza prin luneta e in topicul cu Soare. Am facut si prin cass dar prin geam si nu prea are detalii, nici trackingul n-a fost prea grozav si nici registax nu m-a ajutat. Astept timp favorabil pentru Saturn si Luna.
- se pare ca laptopul face fata la 100fps, 0 cadre eronate
- necesita ethernet 1000Mb/s dar merge si cu 10/100 (cred) cu limitarile de rigoare
- n-are filtru IR cut
- a venit cu alimentare la 12V (cred ca 0.5A), cablu ethernet, adaptor pt legat la baterie
- alimentarea si alte comenzi (daca e cazul) sunt pe o mufa speciala dar a venit cu un adaptor (un fel de jack dar mai gros) pt alimentare
- montura C-mount. Exista adaptoare 1.25", T2, dar si pt. obiective foto (pentax, canon, nikon, olympus, etc). Deocamdata am luat doar 1.25 si as vrea si unul pt. obiectivele pentax, cred ca ar fi interesant sa ma joc cu ele, cica ar fi ~40E.
- are drivere pt x64bit si merge ok pe win 7
- are si sample code pt. C++, C#, VB, etc. pt. pasionati
- ca soft de achizitie sharpcap, free, e ok, simplu si la obiect. Pot seta parametrii in timpul achizitiei (expunere, gain, etc), nu genereaza AVI ci doar SER, dar registax si avistack stie de format.

Ca si parti negative pana acum:
- are 3 pete/praf si trebuie sa le suflu
- are niste noise dubios, nu e dinamic, noise-ul e fix ca pozitie si intensitate, banui ca e murdar senzorul, va trebui sa il spal

Spor.