-----------------------------------
Emil
16 Mar 2011 16:29


-----------------------------------
Atentie la modul in care Maxim iti afiseaza poza, in mod normal pentru a sti cum arata cadrul scos din camera trebuie sa selectezi ca dinamica optiunea range astfel foloseste valorile 0-65536 adica 16 biti. Acum incepi sa reglezi histrograma prin punctele de alb si negru pana cand imaginea afisata este corecta. Atentie la punctul de alb risti sa arzi centrul.
Deci click dreapta pe imagine Screen Strech si alegi Range (asa prelucrez eu cel putin)
Daca faci in prealabil stackarea atunci efectuezi pasii enumerati anterior pe rezultatul stackarii.
La filtrele din Maxim grija mare unele sunt concepute pentru prelucrarea de cadre planetare.
Pe alta parte trebuie sa experimentezi la partea de stackare cu modul in care se stackeaza cadrele, median, sigma, etc, aici trebuei sa experimentezi, depinde si de obiectul fotografiat...

La echipament am dat-o in bara am crezut ca ai mers pe o optica pe baza de lentile dar tu esti pe un newton... nu se remarca spike-urile... le-ai eliminat cumva?

P.S. scuzati greselile de ortografie, folosesc un netbook si ii urasc tastatura... si cred ca si ea pe mine 
 :lol: