-----------------------------------
valy
20 Mar 2011 17:27


-----------------------------------
Din suruburile de colimare pot deplasa atat secundara cu tot cu suportul ei de aluminiu (am cam 5mm libertate) cat si primara cu tot cu suportul ei (tot asa, cam 5mm). E drept ca de fiecare data se strica colimarea dar din fericire pt. astro odata setat sa mearga atat prime focus cat si cu ocular, nu mai trebuie sa umblu la el.

In ceea ce priveste lipitul...nu stiu ce sa zic...sa ajung eu acolo unde totul este perfect si doar asta sa imi strice imaginea. E lipita in 3 puncte, ma gandesc totusi ca nu o poate deforma prea mult, oglinda are cam 10mm grosime. Poate totusi ai dreptate, in viitor ma gandesc la o alta abordare.

In ceea ce priveste baffle, n-am asa ceva, dar la luna e ok, in ocular nu intra lumina directa ca e obturata de secundara, la planete am grija sa nu am luna in cadru. La DSO...aici e posibil sa fie probleme dar oricum nu le vad din spatele blocului si nu sunt interesate de ele ... deocamdata. Pentru ele am refractorul.

Pentru zi e alta discutie, e inutilizabil asa cum arata acum, contrast zero. Pentru zi apelez iarasi la refractor  :wink: . O sa fac si pe subiectul asta un episod cat de curand.