-----------------------------------
dragos.n
26 Mar 2011 05:08

Drept la replica
-----------------------------------
Intr-o discutie anterioara de pe aceasta sectiune am fost acuzat de domnul Mircea Pteancu de faptul ca sunt extremist bolsevic si agent al armatei de la Tiraspol. Acum aceste din urma acuzatii calomnioase au fost sterse, dar cred ca sunt multi care le-au citit. De aceea, doresc sa uzez de dreptul la replica in urma acestor acuze.  Am sa o fac aici, deoarece tot in aceasta sectie este si topicul in care aceste acuzatii au fost facute, si rog moderatorii sa nu il stearga, sau sa il mute. L-am anuntat pe admin in legatura cu publicarea acestui drept la replica. 

Eu personal nu l-am cunoscut fata in fata pe domnul Pteancu, si il ''cunosc'' asa cum ma cunoaste si el, de pe forum.  asa incat afirmatiile domniei sale nu am idee de unde provin.

Pe buna dreptate se spune ca omul se cunoaste dupa fapte, nu dupa vorbe. 

Din ce stiu si eu, extremistii, si in special bolsevicii erau niste oameni care nu suportau opiniile diferite de ale lor. Cand au ajuns la putere, si in Rusia, si in Romania, comunistii, urmasii bolsevicilor, ii intemnitau, ii internau in spitale psihiatrice, sau in cel mai bun caz ii dadeau afara de la servici, pe cei care aveau alte opinii. Atunci cand se intampla sa nu poata face asta, pentru ca respectivii critici erau cam departe, ii calomniau si ii denigrau raspandind tot felul de acuzatii inventate. De aceea, va intreb pe dumneavoastra, cititori ai acestui forum: Cine se comporta ca un bolsevic?

Mi-a fost aruncata acuzatia, e adevarat, in mod indirect, ca as fi agent al armatei mai sus mentionate, cu alte cuvinte, as fi un fel de tradator de tara. Si va intreb tot pe voi, membrii ai acestui forum, al cui comportament este mai aproape de acest statut? Cineva care pledeaza pentru o actiune comuna, a tuturor romanilor de pe acest forum, actiune care nu imi va folosi mie, caci nu voi fi niciodata un astronom profesionist, iar de vremea studentiei am trecut de mult, ci va folosi in special celor tineri, profesionistilor, si nivelului general de cultura al generatiilor viitoare? Sau cineva care isi arata pe fata dispretul pentru ''sudisti, gazari, prazari'', instigand la dezbinare, si deturnand spre derizoriu, o actiune care avea drept scop, salvarea unui proiect pentru un telescop profesionist romanesc. Si din pacate, domnul Pteancu nu a fost singur. Personal nu cred ca avem pe aici vreun spion, decat cel mult cativa simpatizanti mai activi al actualei puteri, dar e treaba fiecaruia cu cine tine. Insa consider ca o astfel de acuzatie, ca cea de mai sus, intrece orice limita.

Am mai fost acuzat si ca as avea ''fite gen stefangheorghiu'' - ortografia nu imi apartine, ci este cea reusita de domnul Pteancu. Nu stiu de unde le scoate dansul, dar nu am fost membru al partidului comunist, nu stiu cum erau fitele cu pricina, si oricum, nu bag pumnul in gura cuiva care nu e de acord cu politica puterii, foste sau actuale, si nici macar celor care nu sunt de acord cu mine, chiar daca dezbat de multe ori in contradictoriu pe diverse teme, cu diversi membrii ai forumului. Si nu cred ca a cere cuiva care m-a jignit, sa-si ceara scuze, inseamna ca fac fite.

Aceasta este luarea mea de pozitie finala, relativ la incidentul respectiv. Evident, nu mai astept nici un fel de scuze, nici pentru mine, nici pentru toti ''sudistii'' care au fost ''alintati'' in respectivul topic. Si sper ca nici eu, nici altcineva nu va mai fi nevoit sa apeleze la un drept la replica.