-----------------------------------
Doru Dragan
26 Mar 2011 10:09


-----------------------------------
Dreptul la replica e justificat, la fel si solicitarea de scuze (poate ar fi fost mai bine sa fie facuta la DIVERSE). Mircea Pteancu a cam scapat caii si din pacate asta i s-a intamplat de mai multe ori in ultima vreme. Eu il cunosc mai demult dar nu suficient ca sa pot explica ce se intampla. Se pare ca tema asta "bolsevici, comunisti etc." il obsedeaza. Nu e singurul si eu sunt obsedat ca orice traitor al acestei tari preocupat in a gasi o explicatie si eventuala solutie la modul in care merg lucrurile. Nu trebuia insa sa "largesti" plangerea ta pentru ca dai nastere la alte polemici :) O sa pun punctul pe I si o sa inchei aici ce am de spus. In mod evident exista o falie intre vechiul regat si Transilvania. Negarea existentei acestei falii nu poate fi decat ori irationala ori diversionista in orice caz contraproductiva. Falia este culturala, economica si se poate foarte usor observa (pentru oricine este preocupat cu bunacredinta) din studierea statisticilor. Statistici economice, statistici social-culturale, modul in care s-a votat din 1990 pana astazi etc. Daca negam aceasta problema in mod evident nu avem cum sa o rezolvam. Este foarte usor sa faci apel la unitate atunci cand iti convine si sa faci cum te taie capul in rest. Intrebarea e "unitate" in jurul caror idei? Doar in jurul celor izvorate de la Bucuresti? Doar in jurul ideilor "sudistilor" :) (pentru ca din vechiul regat face parte si Moldova care e cam la fel de putin bagata in seama ca si Transilvania de catre "cei de la centru"). Nu militez pentru federalizarea tarii (cu toate ca poate ar fi o solutie ;)) nu propun nici aruncarea unei bombe mari pe Bucuresti (cu toate ca am prieteni care uneori sugereaza asta) sunt doar in continuu dezamagit de faptul ca unii bucuresteni acuza Timisoara ca ar dispretui restul tarii in timp ce noi de aici simtim exact pe dos, ca Bucurestiul trateaza cu dispret "provincia".