-----------------------------------
Michael Peter
30 Mar 2011 18:53


-----------------------------------
Multumesc pt. raspunsuri.

valy: Pe de alta parte ai obstructie mai mica deci e mai bine. N-as vedea o problema in asta, din contra.
Cred ca pui un pic gresit problema...Daca as pune o oglinda secundara mai mica, care sa nu-mi obstructioneze, adica as face un pic de tunning la telescop atunci teoria ta e buna.Dar cu oglinda din fabrica ...eu am cumparat totusi un telescop cu apertura 114,nu mai mica...
E ca si cum mi-ai spune - "lasa nu-i nimic ca Porsche-ul tau are cu 50 cai mai putin decat e specificat de producator,ar trebui sa te bucuri ca consuma mai putin..." Exagerez un pic,dar cam asa vad eu problema.



valy:Insa e cam ciudat ca dai cu markerul pe oglinda, ca se zgarie.
 
Am folosit o carioca a fetitei mele facuta special sa se curete usor.Si nu am dat cu marcarul pe oglinda, am facut 4 puncte mici pe raza principalei cam la un cm distanta ca sa-mi dau seama cat vad din ea.Aceste puncte s-au sters foarte usor cu "carpa" de sters oglinzile.Nu am apasat deloc - nu se vede nici un semn pe oglinda.


Laurentiu : multumesc pentru sfaturi - am mai cautat si eu un pic pe net.Singura solutie e sa dau oglinda principala cat mai in afara tubului - dar daca arata rau,inestetic, consider ca nu merita, il las asa.Si nu merita sa mai investesc in el, mai bine imi iau altceva.

Ma bucuram ca e "made in germany" (facut in China - dar hai sa zicem).Asta e - in ziua de azi e  loterie cu cam tot ce cumperi - de la masina pana la punga de pufuletzi ... :cry: