-----------------------------------
Mosu'
31 Mar 2011 10:13

Campania Astrobotic Club Craiova
-----------------------------------
Dupa desfasurarea actiunilor pe plan local, inregistrate pe site-ul organizatorilor, Astrobotic Club de la Colegiul National "Carol I" Craiova a desfasurat in putinele zile senine actiuni de estimare a poluarii luminoase prin observatii astronomice si a participat la actiunea Earth Hour 2011 organizata de Universitatea din Craiova, Primaria Craiova si C.N. "Carol I" cu un post de observatie amplasat in zona centrala , maxim poluata luminos, voluntari ai Clubului(elevi ) si cca 65 de elevi participanti din toate clasele mele, alte clase participand cu profesorii lor. Observatiile au fost pe placul elevilor dar mai ales al publicului , care au dorit sa observe si ei un corp ceresc prin telescop(110/500 EQ2 homemade) sau Celestron SkyScout personal Planetarium si binoclul Celestron Sky Master 15x70 toate din dotarea personala a subsemnatului. Impreuna cu ele am mai adus un luxmetru pentru masuratori integrale cu care am estimat gradul de poluare al cerului Craiovei. 
In concluzie, actiunea a fost un partial succes referindu-ne la numarul neponderat al persoanelor participante dar un succes real comparand-o cu cea de anul trecut. 
Si voluntarii nostri au fost activi, discutand cu trecatorii si explicand ceea ce faceam, promovand astfel actiunile cu specific de astronomie si astrofizica pe care le desfasuram incepand cu 2002 si in mod special din 2005.