-----------------------------------
HoO_Germany
14 Sep 2006 14:07

Re: Shi zicem.......
-----------------------------------
Am citit atent acest topic shi a ajuns la concluzia ca, pentru astro photo inportanta mare are montura pe care este instalat instrumentul optic.
Deci;
Am cautat pe net in lincurile postate pe acest topic, precum shi in alte sit-uri shi am gasit asha ceva :

HEQ5 Pro SkyScan SUPER HEAVY-DUTY EQUATORIAL MOUNT
                                  &795.00 


Mentionand ca vreau sa folosesc telescopul pt astro photo shi greutatea monturii nu conteaza, la fel shi cea a telescopulii, ( tre' sa aiba functia Go To) pt o mai usoara orientare,shi desigur mentionand ca vreau sa folosesc un DSLR Canon EOS 300 D cu adaptoare, ce telescop Refractor i-mi sugeratzi, intre 1000 - 1500 Euro care sa se preteze la astro photo de calitate?

As prefera unul cu deschiderea cat mai mare shi " Eyepiece Format = 1.25 Inches "

Montura la care m-am oprit este mai jos iar sugestiile pentru telescop tinand cont de cele relatate mai sus le ashtept de la voi.

multumesc anticipat.

Am mutat Topic-ul aici, ca in primul punct vorbim de monturi.

Ca sa raman la punct, o montura HEQ5 Pro cu GOTO se poate folosi bine a face astro foto.

Acum tu zici ca vrei sa folosesti un Refractor pentru fotografii, ar fii mai bine a folosi un ED telescop.
Foarte bune rezultate la fotografie astronomica se obtin cu ED80mm care au o focala de 600mm. Lucrand cu o Canon 300D/350D sau care este, ies poze extraordinare de bune.
Avantajul este ca optica este relativ mica si usoara, asa ca montura nu are multe probleme a naviga acest telescop.
Cu 600mm ies poze bune la deepsky, planetare ar trebuii fie lucrat cu o Barlow.
ED-ul are o deschidere de 2" unde nu face nici oumbrire la format-ul pozei. Dar se poate observa cu 1,25" oculari, ca are adapter.
Daca vrei/poti sa platesti asa mult bani pentru Refractor, atunci poti sa iei si un TMB Apo cu 80/480 sau 80/600mm.