-----------------------------------
relucu4
15 Apr 2011 08:41


-----------------------------------
Va multumesc pentru intelegere.
Iata care este problema mea: am o matrice de leduri superluminoase dispusa pe o pastila cu diametrul de 31mm iar in fata ei la o distanta de 45-50mm o montura de fibra optica cu diametrul util al fibrei de 4mm. Problema ar fi ca trebuie introdus intre cele doua puncte(matricea de leduri si fibra) un dispozitiv optic ce ar trebui sa-mi focalizeze cei 31mm pe cei 4mm in cazul ideal(sau macar sa concentreze fluxul luminos pe un diametru apropiat atat cat ar permite cotele dintre led si fibra. Tot citind pe net am ajuns la concluzia ca acest dispozitiv ar trebui sa semene cumva cu un obiectiv cu doua lentile care sa permita un reglaj (in niste limite nu foarte largi) al distantei focale. Problema e ca m-am lovit de notatii si termeni pe care nu-i cunosc si va rog pe dvs. sa ma ajutati cu un sfat in acest domeniu. Ideal ar fi sa existe ceva gata facut care sa se potriveasca cerintelor mele si am vazut la rubrica bazar multe chestii de vinzare facute gata dar n-am idee de fapt de ce ar fi necesar in acest caz.
Pentru moment cam asta ar fi, daca sunt necesare date suplimentare va stau la dispozitie.
Cu stima  Relu.