-----------------------------------
relucu4
16 Apr 2011 11:59


-----------------------------------
Condensorul de la linkul dat e pe format de 1.25" adica 31,8mm ( fiind diametrul), cred ca ar fi perfect pentru ce ai nevoie. E conceput practic exact pentru problema ta.
Daca ai putea sa pui o poza cu dispozitivul pe care il ai acum (matricea de leduri + fibra)... eventul s-ar putea modifica un pic sa acomodeze un condensor de microscop.
Irisul cum zicea si MikeC il lasi in pace sau faci rost de un condesor fara iris, am gasit multe tipuri si modele asa ca cel putin unul din ele ar putea fi potrivit.
Trebuie avut in vedere (daca vrei sa cumperi unul de pe net) ca iti trebuie un condensor normal, sunt altele mai speciale pentru microscoape cu camp intunecat mult mai scumpe.


I-mi cer scuze anticipat pentru lipsa de pricepere in domeniu si va intreb ce este de fapt un ocular caci am vazut in oferta de la bazar a dlui. Saiph ca are de vinzare ocular cu "standard de 1.25", din doua dublete acromate -> focala rezultanta <30mm, campul e cam mic totusi, deci nu se poate spune ca este chiar un plossl (probabil are nevoie de modificarea distantei intre dublete)" Ca si diametru inteleg ca 1.25'' s-ar incadra la ceea ce-mi trebuie dar restul de precizari i-mi sunt total straine. I-mi puteti spune daca s-ar apropia de ceea ce mi-ar putea fi util mie? Diametrul si distanta focala ar fi pe aproape dar nu stiu ce este de fapt ocularul si nu cunosc restul de termeni din prezentarea dinsului. N-asi vrea sa-l deranjez pe om aiurea cu intrebari daca nici macar nu se apropie de ceea ce mi-ar fi necesar.