-----------------------------------
Teo
16 Apr 2011 13:15


-----------------------------------
Incearca sa descoperi singur raspunsul la aceste intrebari, experimentand. O sa vezi ce satisfactie vei avea cand vei explora lumea siderala si te vei bucura de fiecare descoperire ce ti-o aduce noul instrument. Eu am inceput cu o luneta de 50 mm si fiecare privire spre cer era o experienta neobisnuita.
Pentru planete, foloseste Stellarium ca sa le identifici.
Prisma ( oglinda ) zenitala, nu pot sa cred ca nu intuiesti unde o poti folosi iar cu ocularele si lentilele Barlow te vei putea "juca" pentru a descoperi singur diverse detalii la puteri de marire diferite.
Pentru a vedea care e diferenta dintre un ocular si altul, pentru a experimenta cum se vede printr-un Barlow, incearca prima data pe Luna, caci are multa lumina si e relativ aproape.
Filtrul verde pentru Luna nu e mare lucru, dar te poti juca si cu el. Prefer observarea Lunii fara filtre. Arata mult mai spectaculos asa.
Apoi, pasul urmator ar fi indreptarea lunetei spre planete, stele si nebuloase.
Succes in aceasta frumoasa pasiune si cer senin !

PS : Daca chiar ai probleme cu montarea ocularului, oglinzii zenitale, atasez mai jos o schema pentru lamurire, desi sunt convins ca nu vei avea probleme.