-----------------------------------
relucu4
16 Apr 2011 21:13


-----------------------------------
Foarte asemanator cu ceea ce ar trebui sa obtin eu(produsul din linck-ul dvs) doar ca dimensiunile sunt cu mult mai mari decat ceea ce-mi permite mie locul. In aplicatia la care lucrez trebuie ca eu sa realizez conversia de la tensiunea de 12V/10A alternativa cu care se alimenta becul la 28V/2A continua necesara surselor de curent constant ce pot sustine pe termen lung functionarea in siguranta a ledului la o temperatura sub 70 grd. Tot acest ansamblu: electronica+led+radiator generos pentru led+partea aceasta optica pe care incerc sa o identific ce-ar putea fi trebuie "inghesuit" in sertarul in care locuia initial becul(de fapt becurile caci mai era unul de back-up) cu halogen. Inlocuirea sertarului cu becuri cu cel cu led trebuie sa se poata face de catre oricine fara interventii la restul electronicii microscopului. Partea electronica am adus-o la functionare insa fara un ajutor(nu stiu cat de mare procentual) din partea partii optice mare parte din lumina obtinuta iese din cutie pe fantele de aerisire creind un frumos joc de lumina si atat. Lumina pe fibra e firesc sa se duca intrucat centrul ledului este coaxial cu cel al fibrei dar nu este suficient de puternica. Dupa parerea mea daca asi putea dubla intensitatea luminoasa pe fibra ar fi multumitor(nu foarte bine). Sunt perfect de acord cu dvs ca totul ar trebui facut profesional dar cum bine ati observat informatii nu prea sunt la liber asa ca incerc sa aduc la o functionare cat de cat corespunzatoare acest exemplar dedicat unui prieten bun(doctor incepator dar pasionat de ce face, ceea ce trebuie sa recunoastem e cam rar in ziua de azi) si ulterior daca investitiile ne vor permite o sa trecem si la variante mai de top. Ceea ce-si doreste el la acest moment este temperatura de culoare emisa de led in locul celei a becului(si pe linga asta, evident, si avantajele vietii mult mai lungi a ledului si a investitiilor ulterioare 0 ron in becuri). Se pare ca-l ajuta mai mult in cercetarile si lucrarile lui, oricum insa trebuie asigurata si cantitatea necesara din aceasta lumina. Am uitat sa raspund la intrebarea referitoare la calitatea luminii. Pina la acest moment prietenul meu nu a precizat nimic de acest lucru, pur si simplu lumina care se duce pe fibra lumineaza(halal exprimare si la mine) "locul faptei" sa-i zicem. Nu cred ca influenteaza in mod deosebit altaceva. Din ceea ce stiu eu mai face poze din cind in cind la ce lucreaza prin partea optica a microscopului caci nu are parte de video pe el. Am sa-l intreb de curiozitate daca-l poate afecta negativ altaceva decat insuficienta iluminarii.
Va multumesc pentru mesaje si va urez un wekend placut.