-----------------------------------
Blakut
22 Apr 2011 21:25

Binoclu Yukon 7x50
-----------------------------------
Desi nu eram incantat de ideea de binoclu, purtand ochelari rareori am dat peste un binoclu prin care sa vad bine, azi m-am hotarat si am incercat cateva binocluri la un magazin. Aveau tasco, barska si yukon. M-am uitat prin toate, de toate marimile si formele si singurul prin care am vazut bine a fost acesta de 7x50. E luminos, imaginea e stabila pt ca mareste mai putin decat un 10x sau 20x si capacelele de la obiective raman atasate de binoclu. 
Lucru esential, pentru mine ca purtator de ochelari, ocularele sunt mari in diametru si pot sa ma uit prin ele de la 2-3cm prin ochelari fara probleme. Pentru mine folosirea dioptriilor reglabile nu este o solutie deoarece am -5 la ambii ochi (-4.75 la dr, in fine...) si cilindru de -1.5, -1.25, lucru pe care un binoclu, oricat s-ar stradui, nu poate sa-l corecteze.
Asa ca am cumparat Yukonul de 7x50 care a venit cu geanta + carpa de curatare + strap la 335 de lei. Ma duc la tara in weekend si nu pot sa car dupa mine de data aceasta telescopul mare de 254. De asemenea, apropierea examenului de licenta ma impiedica sa stau la observatii cu noptile langa telescop. Banuiesc insa ca un sezlong, atlasul stelar si binoclul vor fi totusi o combinatie placuta...

Daca aveti sfaturi bune pt observatiile cu binoclul, le-as aprecia tare mult, pana acum nu le-am citit pe forum pentru ca nu aveam binoclu...