-----------------------------------
Andrei Sabie
26 Apr 2011 21:22


-----------------------------------
Multumesc tuturor de informatii . Abia acuma am vazut mesajele pe acest topic desi le-am asteptat foarte mult . Tin sa va zic ca mi-am facut un jurnal de observatii si am inceput sa desenez ce vad . Cele mai importante stele din momentul asta de pe cer le-am invatat usor ( impreuna cu fiecare constelatie din care fac parte ) . Nu mai am probleme cu recunoasterea lor . Mi-am scos si mi-am facut un dosar cu hartile de pe site-ul observatorului Vasile Urseanu (le am la indemana in fiecare seara ) .Stiu ca nu e foarte mult , dar de o luna si ceva de cand m-a prins fenomenul , am citit foarte mult , inclusiv de pe forumul vostru fara de care n-as fi invatat ce am invatat . Binoclul de care va ziceam e de 8x30 . Am intrebat propietarul . Sunt foarte norocos deoarece locuiesc intr-un orasel relativ mic . Locuiesc la casa , la marginea orasului si am o gradina imensa (unde ma asez pe un scaunel , cu montura mea construita acasa , trepied plus binoclu ) . Pana la vreo 5 grade deaspura solului e poluarea luminoasa de la oras . In rest , e bine . Inca nu am vazut Calea Lactee pentru ca e orientata exact in partea centrului orasului ( spre V ) . Am bunici intr-un sat , la vreo 20 de km de Campulung Moldovenesc (orasul meu) fara stalpi de iluminat pe strada si cu o gradina mare . Dar ce folos deoarece nu am inca un telescop ... Cu binoclul am reusit sa vad Roiul dublu din Perseu ( NGC-884 si 869 ) , M44 si cam atat ...