-----------------------------------
saiph
27 Apr 2011 10:43

Re:
-----------------------------------
Multumesc de aprecieri.


2. As putea .... dar cum ??? Stiu ca exista o metoda sa scot harta stelelor din poza, sa prelucrez separat imaginea cu obiectul fata de imaginea cu stele, dupa care sa le suprapun ...... dar nu stiu.

Cer senin!


Pai da, una din optiuni ar fi sa scoti un starmask si sa te joci cu blending pe color si pe luminosity, pana gasesti combinatia fericita (si mie imi place cum ies, da senzatia de "sfericitate" stelelor). dar trebuie sa lucrezi cu mai multe masti, pt diferitele magnitudini ale stelelor din camp - le mixezi cu lighten intr-o singura harta. si grija mare unde pune fiecare stea, ca se mai intampla sa te trezesti cu cate o stea aruncata pe unde n-ar trebui..

am incercat si eu de cateva ori asta si e destul de fun, desi campul risca sa apara suficient de nenatural, daca nu nimeresti nivelele de intensitate luminoasa ale stelutelor, si sa para "fake". avantajul ar fi ca mai ascunde din erorile de urmarire/ghidare :D

http://s120.photobucket.com/albums/o167/saiph_ro/outer_space/?action=view&current=dbclsmtc.jpg


Alta ar fi sa jonglezi cu doua seturi de imagini "finale", din DSS: una cu imbunatatirile aplicate cadrelor mediate/insumate si una fara ajustari, doar cadrele mediate (ai optiuni la salvare). 

Apoi le aduci in PS si le pui pe layere separate, mediatele deasupra insumatelor; aduci layerul cu cadrele insumate intr-o masca a layerului cu cadrele mediate, dai blur mare la masca, cresti putin blackpointul si vezi in ce blending mode se vede mai bine (te poti juca cu oricate clone ale layerului astuia, pana arata suficient de ok - si stelele si restul). dup-aia te mai joci putin la curves & levels si ar trebui sa vindece stelele :D



spor si cer senin!