-----------------------------------
Mosu'
02 Mai 2011 12:23

Ecouri....
-----------------------------------
Dupa o olimpiada frumoasa ca organizare si locatie si dupa multe alte evenimente pot sa ma exprim referitor la calitatea olimpiadei din acest an:
-organizare buna
-locatie bine aleasa, pacat doar ca nu am putut vedea  cerul la proba observationala
-subiecte bune pentru proba teoretica, discutabil subiectul 3 seniori referitor la metoda de rezolvare propusa in barem si enuntul subiectului 1.2 de la juniori referitor la comunicarea clara a mesajului. Se mai pot discuta si celelalte subiecte daca le descarcati de pe site-ul olimpiadei .
-o proba observationala tip simulare pe harta muta cuprinzatoare dar prea stufoasa, poate intentionat poate nu, care a aratat lipsul sesizat de mine cu ani in urma referitor la selectia elevilor pentru nationala printr-o faza judeteana lipsita de acest tip de proba(care are 40% din punctajul de premiere), lucru ce se remarca si la premii si lot unde sunt unii elevi foarte buni teoreticieni dar care au niste punctaje la observationala ce ne arata ca ne intoarcem la astronomia pe hartie.... Pentru altii pe care ii cunosc stiu ca pot obtine punctaje f. bune la observationala reala.
-o proba de baraj lipsita in majoritate de astrofizica la nivel de selectie a lotului largit, aici fiind de fapt problema combinata cu cea anterioara: la lot profesorii indrumatori ai elevilor vor trebui sa ii invete capetele telescopului si sa lucreze ceva mai multa astrofizica pentru a selecta lotul IOAA.
-iar nu au fost xeroxate tezele elevilor astfel incat s-a discutat pe amintiri, desi de aceasta data a fost invocata lipsa timpului. Ajungem la propunerea mea (neacceptata) de a folosi hartie autocopianta pe care in plus nici nu se mai pot opera modificari.
-In general a fost bine, din pacate programul loturilor si al internationalelor este foarte inghesuit pentru clasa a VIII-a si a XII-a, unde este cazul.
Vom reveni.