-----------------------------------
starbuck
03 Mai 2011 18:53


-----------------------------------
@Laurentiu & Erwin

Multumesc mult pentru sugestiile de magazine. Tocmai am trecut azi in drum spre casa pe unde stiam eu ca era Dioda. Acum sunt ceva saloane de coafura iar la o asemenea 'amploare' a logisticii (4 optocuploare) Bucurestiul este cam exclus  :).

Pentru USB->paralel exista deja un convertor care se cupleaza primul la PC si apoi urmeaza modulul de paralel modificat cu izolare galvanica:

http://www.conectica.ro/display/1-1-639-Cabluri_USB/Cablu_Convertor_USB_la_paralel_Bitronics_USB_A_-__C36M_1m.html

O alta varianta pe care o folosesc eu este un laptop mai vechi care are si paralel si serial (si mare inovatie la vremea aceea si un USB ! :) ) 


@Erwin
Printre altele problema cu porturile paralele (fata de cele seriale) consta mai ales in faptul ca din cauza bit rate-ului mult limitat fata de serial se accepta doar comenzi individuale de comutare a nivelurilor TTL pentru montura si nu se pot trimite intr-un singur pas secvente mai complexe de comenzi (no EQASCOM pulse guiding ???) .

Acum revenind la portul serial initial mai exista o varianta care ar fi mai atractiva din punctul de vedere mentionat anterior, si-anume cu cablu de date serial Nokia DKU-5 (cu variante de conectare la PC pe USB sau serial) care costa in jur de 15 RON si care include deja un circuit de conversie MAX232 cu toata logistica aferenta si este direct compatibil cel putin cu nivelurile TTL 5V din dual axis hand controller-ul meu. Teoretic ar mai ramane comectarea pinilor de la mufa de telefon la portul de autoguider ST-4.