-----------------------------------
Alexandru Stanciu
04 Mai 2011 14:58


-----------------------------------
Drept este!
Probabil ca atractia pentru observatii astronomice vine (ca la multi ) din dorinta de a avea si folosi un instrument "magic" optic care a devenit in zilele noastre destul de acceptabil la pret. Si vazand multitudinea de astfel de aparate, multe minunat facute, nu m-am mai putut desprinde de domeniu. Probabil gresesc. 
Un astronom amator adevarat ar trebui sa fie atras de cer nu de aparatura. Tocmai de aceea am inceput cu binoclul si nu cu cine stie ce instrument automatizat. Vreau sa-mi demonstrez ca imi place sa ma uit. Intre timp mai trag cu ochiul si la aparatura,  :lol: .
Inca am multe de rezolvat: imbracaminte pentru noptile reci, lanterna, loc bun, un mod de a pune stellariumul aproape de binoclu/luneta.
Multe le-as pute rezolva daca m-as apropia de un star party dar nu-mi place sa bat oamenii la cap. In primul rand trebuie sa invat un pic sa ma descurc singur. Daca rezolv toate astea si inca mai ma uit pe cer inseamna ca am nevoie de telescop.
Cer senin ! Multumesc mult pentru idei!
P.S. Am schimbat optiunea: tot dobson, tot 6", insa SkyWatcher; ma gandesc in continuare, ganditul nu dauneaza  :lol: .