-----------------------------------
StarChild
09 Mai 2011 09:19

StarChild
-----------------------------------
salutari
sunt Liviu, din Timisoara,33ani, inginer mecanic...
pasiunea ptr astro m-a apucat acu vreo 17-18 ani, cand intr-o vacanta am citit toata colectia de popularizare din biblioteca satului de la bunici (Nadolschi & Co.)
Bineinteles primul "instrument" a fost o luneta din carton cu o lentila de ochelari  :shock:  (dioptrie +1 si sticla Zeiss, mi-am dat alocatia pe vreo 4 luni si ceva bani de buzunar de la bunica ca sa-mi cumpar lentila aia) si un ocular de microscop. 
Intre timp am mai avut cateva incercari (inclusiv sa fac o oglinda dintr-un ecran TV, m-am oprit dupa o febra musculara crunta  :roll:  de la taiatul sticlei cu un "burlan" de tabla zincata imprumutata de la Tavi Stanescu). Am mai avut niste tentative cu diverse lentile si oculare , elemente de la obiective foto, etc, dar fara nici o finalitate.
Acum m-a reapucat microbul (cam la batranete stiu, da' mai bine mai tarziu decat niciodata). Momentan am planuri (si o oglinda+secundara in lucru la Tavi Stanescu) ptr o montura ecuatoriala(furca) cu un Newton 300 F6 pe ea. Montura ecuatoriala vreau sa o fac fiindca ma pasioneaza si fotografia si as vrea sa incerc si astrofoto. 

cam atat... cer senin (si negru) !  :geek: