-----------------------------------
saiph
16 Mai 2011 09:17

Re:
-----------------------------------
:D  tin minte ca m-am uitat si eu odata, din pura curiozitate, acum vreun an parca, printr-o "pocnitoare" de genul asta. prima reactie a fost "WTF??!?". iar a doua a fost sa il inmanez cu un calm auto-impus si un zambet condescendent vanzatorului (care, la fel ca toti ceilalti vanzatori din comertul autohton - doar vindea (no pwn intended); nu putea oferi nici o informatie suplimentara).

in primul rand, asa cum spune si KLK, te atrage pretul, raportat la aspect. apoi cifrele: 180x!!!   "wooooow..  e pe bune?".  ei bine, normal ca nu. zoom-ul din dotare se misca aproape in trepte, abia daca amplifica de 3 ori marirea initiala (care e undeva la 10x-12x cred, dar din cauza diafragmelor de la prisme pupila de iesire e mai mica), acoperirile "ruby" dadeau o tenta verzuie imaginii de o claritate mult sub acceptabil (cel putin 4-5 tipuri de aberatii optice), iar pentru dimensiunile lentilelor (confirm - 80, nu 100mm) era "too light to be any good". 

deci, Andrei: poate ce am vazut eu (si KLK si altii...) a fost doar un exemplar mai nereusit, dar un lucru e sigur - oricat de tentant pare, poti spune linistit "nu" modelului astuia. nu pierzi nimic bun. poti incerca ceva mai "cuminte", in genul SkyMasterului de la Celestron, sau altele similare, dar in orice caz sa nu aiba zoom, sa aiba acoperiri macar albastre-mov (fully coated) si sa sa-l simti cat-de-cat in mana cand il tii :D sticla e destul de grea.....  a, si sa nu uit: puteri de marire ceva mai pamantene. in definitiv, cu binoclul vrei sa vezi cat mai mult/clar, nu sa-l folosesti pe post de luneta stereo :) e de preferat ca raportul intre diametrul lentilelor (obiectivelor) si puterea de marire sa fie peste 4 - 4.5.


succes la cautari si spor la observatii!
cer senin!