-----------------------------------
CristiB
16 Mai 2011 20:33


-----------------------------------
M-am  uitat si pe alte site-uri, dimensiunile difera, probabil cea mai buna solutie e sa le compari la locul de cumparare. Iar Equinox 80 sa aiba doar 39 cm.....
Acum pot spune cu certitudine dimensiunile macar pentru unul dintre modelele Equinox: 80/500.
Tubul cu parasolarul culisat pe pozitia inchis si focuserul strans masoara 39 cm.
Valiza are 46 cm lungime si 28 latime. Aceasta luneta imbina perfect, cel putin pt cerintele mele, portabilitatea cu calitatea imaginii.
Initial oscilam intre cele doua lunete Equinox de 66/400 si 80/500, factorul hotarator fiind portabilitatea neconditionata. Insa asa cum au mai spus si altii pe acest forum pozele si realitatea difera. Asa ca am hotarat sa aleg in momentul cand le vad pe amandoua. Cand s-a intamplat acest lucru alegerea a devenit foarte usoara. Ambele ofera ceea ce-mi doream, adica ,,portabilitate neconditionata", dar atunci cand mai multe lucruri ofera ceea ce-ti doresti mai pui un factor in ecuatie. Din fericire de data asta nu a fost factorul pret, ci apertura. Am mers imediat pe 80/500.
Acum sincer 66/400 este extrem de simpatic, e un pitic gen Stapanul inelelor  :oops:  , mai mic decat un obiectiv DSLR serios, insa ofera niste imagini pe care multi le pierd prin complicarea achizitiilor care ajung la un moment dat la un pret mai mare decat aceasta simpatica luneta.