-----------------------------------
Mircea Pteancu
16 Mai 2011 23:41


-----------------------------------
Ma indoiesc de faptul ca acel binoclu Sakura ar avea lentile de 80mm.Si pe binoclul meu sunt scrise chestii irationale (60x90 de exemplu,care ar trebui citit marire de 60x si lentile de 90mm diametru).Ori el este un binoclu 9x60mm.Ca  greutate insa,acest binoclu mi-a dat probleme la ''bizooka'' incat a trebuit sa maresc contragreutatea.

Pentru ca suntem la subiectul Sakura,chiar in aceasta seara m-a sunat prietenul Csillag ca sa-mi comunice faptul ca a primit la reparat un binoclu Sakura care dubla.L-a pus sa faca strip-tease de imbracamintea de cauciuc si atunci a descoperit ca pe casa prismelor exista cate un surub cu cap crestat pentru colimarea fiecarei prisme.Cele doua suruburi dinspre obiective sunt inspre articulatie deci mai greu accesibile.Cele dinspre oculare sunt spre exteriorul binoclului,deci usor accesibile.
Eu am in luneta stanga niste cozi luminoase la obiecte stralucitoare gen Saturn,asa ca am sa folosesc suruburile de reglaj cat de curand.Fiind cel mai ieftin binoclu,il folosesc des la cautarea obiectelor pentru telescop.De multe ori ,aplecandu-ma la ocularul cautatorului,l-am auzit pe sarmanul binoclu pe post de ''Big Bang'' si probabil ca atunci s-a ales cu acel astigmatism.
Dar asta-i viata vedetelor,dintr-o operatie estetica in alta.

La alegerea unui binoclu trebuie avuta in vedere si ''ce viata va avea'', un binoclu scump nu cred ca merita sa participe la inevitabilele  partide de box cu montura telescopului,masa accesoriilor si scaunul.Sunt stapan rau,vreau rezultate,dau bice...
Dar daca as face observatii de doua ori pe an si  as umbla in varfuri ''sa nu strivesc corola de minuni a lumii''...
Mircea