-----------------------------------
aecrimla
17 Sep 2006 22:26

Re
-----------------------------------
Aecirmla, tu inca nu stii sa te orientezi bine pe cer si vrei astrofoto. Ia un telescop, utilizeaza-l vreo cativa ani vizual, cumpara o camera web Philips sau un ccd imager pana la 200$ care poate si expuneri mai lungi ca sa incerci astrofoto. Eventual ia o luneta pe care o folosesti pentru ghidaj manual. Dupa vreo 2-3 ani in care nu iti piere pasiunea si ai acumulat cunostinte serioase de astronomie, optica, cate ceva despre chipurile CCD si ai scos niste poze bune cu ce ai mai vezi tu daca te intereseaza un autoguider.

Un autoguider incepe cel mai ieftin pe la 375$, un Meade Pictor 201XT. Apoi tot de la Meade gasesti model mai scumpe pana pe la 6000 si ceva de $$$.

O alta optiune pe care as lua-o eu este autoguiderul Sbig STV aproape de 2000$. Cu asta nu mai ai nevoie de laptop pentru a-l folosi.


Din cate am inteles eu acest Autoguider face corectia (centreaza) imaginea la care privesti astfel ca astrul sa ramana permanent in centrul obiectivului.
Daca pot face asta cu telescopul din link-ul de mai jos cu ajutorul calculatorului atunci nu-mi mai trebuie.
Dar eu am crezut ca pe langa softul cu care vine telescopul cu montura GOTO mai trebuie shi acest autoguider....
Pls ma lamureste careva ce face acest autoguider?

Synta ED Refraktor 80/600 PRO HEQ5 SkyScan GOTO   este telescopul de pe http://www.hoo-germany.de/

Eu m-am gandit ca o montura ca cea de mai sus cu GOTO + un CCD astrophoto; Deep Sky Imager II, NexImage, SKYnyx, SAC4-II Imager , ETC ar fi tot ce-mi trebuie.
daca ma insel va rog lamuritzi-ma

merci