-----------------------------------
psemil
03 Iun 2011 00:34


-----------------------------------
In completarea celor spuse de dl Mircea Pteancu, explic eu de ce Auriga a reslefuit oglinzile:

Pentru ca din magazin, noi, proaspat iesite din fabrica, telescoapele dobson de la Skywatcher nu au oglinzile slefuite la o precizie prea buna. Asa incat daca vrei sa vezi imagini de calitate la ocular ai doua optiuni: fie cumperi un telescop cu oglinzi premium cu certificat de calitate la un pret corespunzator, fie duci oglinzile la corectat/reslefuit unui optician care iti va oferi oglinzile corectate impreuna cu un test doveditor al calitatii.
Eu am avut un telescop standard Skywatcher 200mm si dupa modificare corectie imaginile s-au imbunatatit spectaculos.

In incercarea de a creste calitatea imaginilor de la ocular, dupa modificari multiple mecanice si optice numai pretul investit in modificari si piese de calitate a depasit de 2 ori pretul initial al telescopului.

Asa ca domnule coleg indraznesc sa spun ca Auriga vinde ieftin telescopul si... mai este parca cel putin un telescop cu oglinzi premium de vanzare pe site, bineinteles la un pret corespunzator calitatii. (pentru cunoscatori)
Bafta  :D