-----------------------------------
Forever_Man
18 Sep 2006 09:56


-----------------------------------
Aecirmla, tu inca nu stii sa te orientezi bine pe cer si vrei astrofoto. Ia un telescop, utilizeaza-l vreo cativa ani vizual, cumpara o camera web Philips sau un ccd imager pana la 200$ care poate si expuneri mai lungi ca sa incerci astrofoto. Eventual ia o luneta pe care o folosesti pentru ghidaj manual. Dupa vreo 2-3 ani in care nu iti piere pasiunea si ai acumulat cunostinte serioase de astronomie, optica, cate ceva despre chipurile CCD si ai scos niste poze bune cu ce ai mai vezi tu daca te intereseaza un autoguider.

Tot am vazut pe forum astfel de recomandari, ca abia dupa cativa ani stii sa te orientezi pe cer. Nu este adevarat. Eu m-am apucat anul asta in luna mai sa invat astronomie, iar harta o stiam cat de cat. Apoi in iulie, am inceput sa invat cerul cu binoclu, si ceea ce puteam sa vad cu binoclul am vazut imediat. Daca imi cere cineva acum sa ii arat ceva ce se poate vedea cu binoclul ii arat imediat. Si acum in septembrie mi-am luat telescop. Inca nu am avut ocazia sa vad ceva cu el, dar cat de greu poate fi. Am harta cu mine, vad unde e respectivul obiect, indrept telescopul pe el, si trebuie sa il gasesc, daca e cerul suficient de negru.