-----------------------------------
renegatul
08 Iun 2011 19:01


-----------------------------------
Hallo Mircea, da schiefspieglerul mai traieste...
Din pacate a fost unul singur , avea 200 mm diametru si era pe o cge montura, de , de lung e lung , dar imaginea e foarte buna. Am vazut saturn la 300x .
Ce mi-a placut a fost ala cu furnir de palisandru, tipul a montat tot ce e metalic din alama lustruita, suruburi piulite cu cap rotund,tevile pentru cablurile de la encodere si ca coroana un suport de piele fina pentri ipad ul tipului cu care facea goto manual  tipul e maistru tamplar si a lucrat 6 luni la el.

Mai era unul cu un dobson de 70 de cm! cu f 3,2 deci extrem de scurt corectarea imaginii o face un Paracor de la televue, fara ,nu e de folosit...
Dupa aia mai era ala de vindea un selfmade refractor in cutia de posta de tabla ,pentru 50 &#8364; avea obiectiv din proiector din ala de se pune foaia de hartie pe el , nu mai stiu numele ,sunt de 20 de ani plecat... si un ocular de la rodenstok de la un tank! nu e gluma de 30-40 mm de avea vreun Kilogram numa ocularul. si 80 de grade camp.
Mai era unul cu binocluri de vanzare ( M Birkmeier ) de la 180 pana la 2200 de &#8364; .N-am vazut pana acuma asa scumpe.
Era un swaruowski de 10x50 .
Sa fie asa de bune? Eu stiam ca aia fac pietre slefuite din cristal din ala de noi faceam paharele pe vremea raposatului  ;)
Astia nu or ajuns la facut pahare ,mai exserseaza ,sunt abia la slefuit fatete din piatra de cristal   ;)
 M-am uitat si prin vreo2-3 Leitz si Zeiss uri dar swarowski-ul era mai klar ,briliant ce stiu eu...dar si 500 &#8364; mai scump.