-----------------------------------
cmatei
11 Iun 2011 09:47


-----------------------------------
Singura chestie la care as ezita ar fi focuserul, pe care se pare ca il vor schimba [url=http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/4545019/Main/4543638]curand. Altfel, pare un pachet excelent.

Fata de un ED80 sau similar, ai avantajul field-flattener-ului inclus. De exemplu, eu la WO Megrez (un 72 si un 90) nu sunt pe deplin multumit de FF/FR Mk. 2 cumparat separat - scapi de durerea asta de cap. Astea fiind FD amandoua si uitandu-ma la imagini, as zice ca un triplet e poate justificat doar daca esti foarte, foarte pretentios.

Ref. la 65mm vs 80mm, nu cred ca diferenta e sesizabila, in sensul ca o sa fie la fel de greu cu ambele sa obtii imaginile wide pe care ti le doresti :-) Lunetele mele sunt cam in standby, in favoarea Newton-ului de 200, care aduna suficienta lumina pentru proiecte de o singura noapte; voi reveni la ele abia cand o sa fac trecerea la CCD. Ce incerc sa zic e ca desi suna bine, poate nu sunt instrumente ideale pentru inceput - doar o opinie.