-----------------------------------
Erwin
11 Iun 2011 20:23


-----------------------------------
Mulțumesc, prieteni! :)
Desigur că m-am gândit la avansul pe axa Z, așa că am căutat un șurub conducător cu piulița lui și l-am găsit întâmplător la supermarket!  :lol: Ghiciți? Nu? 

Există un cric manual de 1 tonă cu șurub cu profil pătrat, o chinezărie nemțească (are TUV) ce costă doar 55lei. Dar nu l-am luat de-acolo, mă gândeam să mai caut, dar nu din piața de vechituri că unul uzat nu m-ar ajuta. Și bine am făcut, că azi am găsit același cric la 35 lei, în alt supermarket la preț redus! :D M-am gândit că face atâția bani, cam atât mi-ar lua și strungarul să facă unul, ăsta e gata făcut și fiind nou-nouț are piulița bună. Ce trebuie să fac e să-l adaptez cumva la pârgia de acționare a mașinii sau direct, între partea fixă și mobilă, să văd unde îi găsesc locul.

N-am pus piesele pe cântar, însă capul de frezat atârnă greu, când l-am primit nu aveam mașină, l-am demontat și am cărat piesele cu plasa, în 3 ture. Cred că are vreo 25kg cel puțin, e din fontă masivă. Trebuie să mă gândesc la un sistem de a-l prinde pe placa de bază a mașinii ca să-l pot demonta, altfel cu toată greutatea cumulată o să mă cocoșez când trebuie mutată.

*editat pt.diacritice