-----------------------------------
Erwin
14 Iun 2011 23:37


-----------------------------------
Vreau doar să atrag atenția că modelul Standard are încă multe lacune și nu putem spune cu aceeași certitudine cu care de pildă spunem că Pământul e rotund (de fapt e un geoid de rotație), că Big-Bang-ul a avut loc acum cca. 13,7 miliarde de ani. Acest lucru voiam să-l subliniez prin intervenția mea, că dovezile în sprijinul modelului Standard și a cosmologiei Big-Bang sunt puține și indirecte și depind de pildă de interpretarea dată radiației de fond de microunde, care, după cum s-a văzut practic, nu este atât de izotropă cum se credea. Telescopul Hubble a detectat galaxii surprinzător de mature și masive într-o epocă în care modelul Standard nu le permite existența. Existența dark energy/dark matter este o altă hibă. Avem printre noi (membrii forumului) pe domnul profesor Radu Murdzek care studiază ordinea fractală a galaxiilor, roiurilor și super-roiurilor. Modelul actual este prea simplist și nu poate explica autoorganizarea Universului în numai 13,7 miliarde de ani la o scară atât de mare. Eu sunt foarte curios cum vor evolua lucrurile și cred că modelul va fi revizuit curând.