-----------------------------------
Laurentiu
17 Iun 2011 12:19


-----------------------------------
Am avut si unele patanii in noaptea eclipsei. Desi am ajuns destul de devreme in camp si am instalat tot "utilajul" relativ repede, nu am reusit sa aliniem decat aproximativ montura pentru ca Polara a aparut destul de tarziu dupa debutul eclipsei. In plus, in lipsa unei stele cat de cat stralucitoare nu am putut face decat "ochiometric" focalizarea. Asa ca prima jumatate a seriei de fotografii nu a iesit asa cum trebuie (focus necorespunzator, urmarirea la fel...). 

Cand totalitatea era in toi m-am enervat si impreuna cu Andrei am dat jos telescopul, Andrei a aliniat polar montura iar apoi am pus din nou telescopul sus si am focalizat cu masca Bahtinov (incredibil cat de util e acest gadget, inca ma mai surprinde !).

Calitatea imaginilor s-a imbunatatit enorm.

Am declansat camera de pe laptop (prin cablul USB) unde am si salvat imaginile.

Intre timp Andrei a filmat cu webcamera Philips SPC 900nc prin telescopul meu de 110 mm f/4 pus pe EQ5.

Am avut unele temeri cu privire la alimentarea celor 2 laptop-uri (cel de-al 2-lea fiind folosit de Andrei) - daca alimentam simultan ambele computere de la bateria masinii lui Dorin se pare ca nu face fata convertorul 220/19 V care taia alimentarea (probabil consum prea mare). Pana la urma, al meu a rezistat "eroic" pe propria baterie, Andrei cu al lui pe convertor la bateria masinii.