-----------------------------------
Naitro
25 Iun 2011 11:07

Telescop pentru incepator
-----------------------------------
Salutare, eu sunt pasionat de cativa ani buni de zile de astronomie si in ultima perioada am decis sa imi iau un telescop pt incepatori asa ca m-am documentat putin si am ajuns la concluzia ca imi trebuie un telesop care sa aiba un diametru decent, sa fie destul de usor de transportat si de montat , sa nu fie foarte greu de folosit, sa se poata face observatii terestre cu el si sa nu coste mai mult de 750 ron. Tinand cont de aceste criterii am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit ar fi un Astromaster 114AZ Celestron http://www.skywatcher.ro/Cel/astromaster114az.htm . Am inteles ca modelele din gama astromaster pot fi folosite si pt observatii terestre si am ales aces model si pentru motivul ca are montura  Alt-azimutala ( am inteles ca acestea ar fi mai indicate pt incepatori).As vrea sa va intreb, cu aceasta ocazie, care este diferenta dintre montura AZ si EQ, daca intr-adevar se pot face observatii terestre cu acest telescop si daca aceasta firma este una de calitate. Astept parerile voastre in legatura cu acest telescop si eventualele alternative la el in functie de criteriile pe care le-am enumerat. Va multumesc anticipat.