-----------------------------------
Vlad
27 Iun 2011 13:52


-----------------------------------
de acord cu  toate observatiile, la care as mai adauga:

Nu scapi de zgomot, cred ca in principal pentru ca 15 minute sunt 15 minute...
Eu folosesc dark intodeauna, din principiu, dar am observat ca la 0 grade, pana pe la 5 minute iese foarte bine si fara...
Calibrand doar cu bias, si stacking cu Sigma clipping (in orice program banuiesc, eu am incercat in maxim si PixIsnight), iese excelent, mai ales daca faci dithering.

La o galaxie, mai greu de sesizat diferenta cu o dslr, alta treaba cand pui un Ha sau Un O3 si faci o nebuloasa.. Din punctul meu de vedere, fotografiile in ha sunt poze in sine, care au alt scop si o estetica diferita de cele color. Daca vrei sa scoti colori, poti sa faci un lrgb, sau sa foloesti o canon. Nu cred ca exista nimic mai bun decat o dslr pt a obtine rezultate imrpesionante foarte repede. Lumea astrofotografiei nu apartine insa numai pozelor color, si exista detalii care nu se pot prinde cu o dslr.

O alta diferenta pe care am observat-o este capacitatea de a aduna detalii . folosind o canon 350D fara filtru ir, am vazut ca (in cadre de 3-4 minute), de pe la 2 ore in sus nu prea se observa o imbunatatire majora. In schimb exact cu acelasi chip ca al tau (intr-o Atik 16HR), se vede o diferenta importanta intre 2 ore si 6 ore.