-----------------------------------
aecrimla
19 Sep 2006 20:20


-----------------------------------
Daca ai 2500 euro de ars uite aici o solutie mai eleganta. Un tub optic refractor ED80, un tub optic reflector newtonian de 200mm f/5, o montura HEQ5 cu GOTO si 2 CCD-uri.  Refractorul il folosesti pentru astrofoto si sesiuni scurte de observatii. Reflectorul newtonian il folosesti pentru observatii vizuale deepsky si planetare. Iar dintre ccd-uri ia doar SAC 4. Iar adaptorul acela la care ei ii zic autoguider nu-l lua ca nu merita pentru ca are nevoie de calculator sa functioneze, iar pentru asta poti lega direct ccd-ul la calculator si cu guidedog (software) ghidezi.

Cauta sa cumperi din Germania tot pentru ca sunt cele mai mici preturi din Europa. Incearca la telescope service, la apm telescopes (au cele mai mici preturi) si la Robert (hoo-germany) (uite cum fac eu reclama  :) . La preturile lor calculeaza transport, vama si TVA 19%. Aici www.telescoape.3x.ro gasesti ED80 si reflectorul de 200mm f/5 in Romania si iesi mai ieftin decat daca ai plati vama, tva, transport. Robert iti poate da mai multe sfaturi cu trimisul in Romania ca are experienta.
La ce zici tu trebuie sa-mi mai iau o casa sa am unde sa le pun.
Pe scurt vreau ED APO Refractor + montura de la unguri ca-i mai ieftin decat la noi......la Unguri ieshi la 1350 Euro din care mai iei AFA (tva) la vama deci ieshi cam pe la 1200 Euro cu montura shi accesorii + cutie de aluminiu....la noi numai tubul + montura este 1800 Euro + tva shi tot trebuie sa merg dupa el la Cluj,,, ca , curieratul Rapid da cu pachetele char daca scrie BIO - HAZARD pe ea...::pana la Budapesta fac 1 ora cu avionul... dus intors cam 300 Euro.
La autoguider nu ma pricep dar cred ca cel de la Meade este cel mai indicat   "" Meade Pictor 201XT ".
Ce-a de-a 2 camera CCD ce-a cu 640 de lire am ales-o ca era cea mai bine cotata pe situl respectiv shi mi-a convenit la pretz....aia o iau anul viitor cand merg in Anglia...Moka....transportul.
Am avut experientze in adusul de echipamente cu curierul rapid NEGATIVE shi nu mai apelez la ei decat daca-mi iau oale menghine, gantere cherestea sau ciocane de pe net ca alea shi daca se trantesc nu au nimik.

deci mai ramane sa vad de autoguider shi camera daca nu iau cel de la Meade care are de amandoua....