-----------------------------------
micrenda
04 Iul 2011 18:07


-----------------------------------
Salut,

Iti reportez experienta mea de incepator.

1) Sursa de curent este nevoie daca ai un telescop cu un GoTo. Deobicei se foloseste o bateria pentru cand  mergi unde nu este electicitate.

2) Sigur este pratic si racomandat (cier din oras des este prea luminos), dar conteaza mult si cu ce instrument iesi.
Sa ies cu un refractor de 8cm este mult mai usor decat sa iesi cu un Dobson de 40cm.

3) Nu este un accesoriu obligatoriu (eu inca nu am) dar poate sa fie util pentru sa faci experienta inainte sa iti cumpar un telescop. Cu el poti sa incerci sa "ghicesti" numele stele, poti sa incerci sa vezi Saturn, si poti sa il folosesti si pentru observati teresti.

4) In camp astronomic, a diferenta de la masini, din parere meu este mai bine sa il cumpar second hand decat nou. Des multe persoane pasionate adauga multe imbunatatire (ex. diaframe, focuser revisionati, etc.) si multe persoane tin instrumentul lor foarte bine. Aici este foarte importante persoane din care il cumpar.

Eu am inceput cu un mic telescop, cam o jucaria ([url=http://www.telescope.com/catalog/product.jsp?productId=9549]asta) si ma da foarte multe satisfatie.
Din parere meu este foarte bine sa incepi cu ceva foarte iefin, si, daca dupa 6 luni inca te jochi cu el, voi stii singur care instrument te se potriveste mai bine :)

Big sky and big dreams :)
Mister M.Renda