-----------------------------------
HoO_Germany
19 Sep 2006 22:24

Re: Poza soare cu ISS si Atlantis
-----------------------------------
Thierry Legault a tras o poza foarte interesanta, care arata in fata soarelui statiunea spaciala ISS si Shuttle Atlantis

 :shock:  :shock:  :shock: 
"Fratele meu " numai ca nu-tzi face ku mana in rest ...sa vezi detalii asha klare....(pt mine cel putzin ) SUPERRRRRRR.... mai faine ca DSO sau alea alea  ....ka-ncep sa ma shi balbai ....:shock:

Asa detailii se pot vedea/arata daca se folosesc instrumente dedicate pentru soare. Adica ori filtre solare bune, ori instrumente Herschel-Wedge. 
La folosier unui Herschel-Wedge este posibil a se uita la soare fara filtru solar (acum sper ca se intelege bine ce vreau sa scriu, si nimeni nu face prosita si se uita la soara fara un filtru solar). 
Acest instrument Herschel-Wedge ( aici se vede cum arata si cum functioneaza  http://de.wikipedia.org/wiki/Herschelkeil ) este un instrument care admita observarea soarelui. Din cauza formei si cum este pus in telescop si cum din formatia asta intra razele luminei venind de la soare, ies la ocular 4% lumina si 96% se conduc asa, ca sa nu intre la ochi. Aceste 4% inca sant asa de tare, ca si la observarea acestor, sant filtre gri necesari. Asa un Herschel-Wedge se foloseste in general cu o luneta FH, ED, Apo.
Totusi eu am observat in combinatia unui Mak cu un Herschel-Wedge soarele tot fara pericol.

Mai scriu inca o data, ca observarea soareuli este foarte periculos, daca nu se folosesc filtri solari advecati !!!