-----------------------------------
HoO_Germany
20 Sep 2006 12:43

Re: Telescop pentru observarea soarelui
-----------------------------------
Dragon am vazut si stiu ca aveti un telescop dedicat pentru observarea soarelui. Poti sa imi dai mai multe detalii fiindca ma bate si pe mine gandul sa imi fac unul. Poti sa atasezi niste poze. Ma intereseaza ce puneti in fata ocularului sa mai atenuati lumina, asta daca mai puneti ceva.
Eu ma gandeam ca imi fac un 150mm cu F/10, tu ce zici? Si nu in ultimul rand ce calitate a imaginii ofera un astfel de telescop?
Numai bine!

Daca te gandesti sa faci observarea cu un Newton, poti sa iei ce oglinda principala gasesti. Daca ai posibilitatea a lucra cu o oglinda de la un Newton 114/900 sau asa, ar fii perfect. Oglinda TREBUE sa o curati, adica sa dai metalizarea jos. Acum o sa ma informez cu se de da aceasta metalizare jos cel mai bine, si ce aflu, scriu.

Daca ai un refractor, poti sa faci cu el o proiectare pe hartie. Adica pui luneta in soare, si in spate la ocular, tii cam 35cm departe de ocular o foaie alba. Asa se tot poate observa soarele fara pericol. 
Trebue numai sa fii atent ca ocularul care-l folosesti, nu are piese din plastic.