-----------------------------------
RobertG
15 Iul 2011 12:32


-----------------------------------
Asa cum cred ca tu scriai pe aici pe undeva, firele de paianjen sunt destul de rezistente. Chestia e ca tre' sa eviti sa le intinzi si sa le eliberezi de mai mult de 2x, caci se scamoseaza. Deci, observand asta, am rupt un fir de cam 20 cm lungime, am tinut piesa de poliamida care e suportul reticulului indreptata spre o zona umbrita ca sa pot observa firul de paianjen si am intins prima diagonala avand grija sa nu tensionez prea tare firul. Am centrat firul pe diametru si i-am aplicat doua puncte de oja alba (pensula o aveam pregatita in mana) si am asteptat sa se usuce. Dupa 2 minute am taiat firul (cu o forfecuta) si am aplicat identic cealalta diagonala fixand-o la fel. Apoi am introdus piesa port reticul in ocular la locul ei (intra usor presat). Ce sa mai zic mi-a iesit un reticul pe cinste si sunt tare multumit de el. Am facut o modificare de plan, led-ul de iluminare a reticulului il voi fixa pe una din diafragmele ce le voi pune.
Eu cu diagonalele la cautatoare nu prea ma impac. De regula prefer sa mai privesc pe directia de vizare si cu ochiul stang pana la apropierea obiectului de vizat in campul cautatorului, altfel, ma cam pierd "in spatiu" :D . M-am lamurit de asta folosind putin timp bresser-ul de 76 ca si cautator :).