-----------------------------------
ZENDOW
15 Iul 2011 21:58

Colimare
-----------------------------------
Pentru Newtonian colimarea nu e de fite, dar e adevarat ca diferenta  nu este spectaculoasa, altfel nu ar exista tone de articole despre colimare, diverse scule si accesorii pentru asta!
Amicul Jinca are cateva topicuri pe tema asta si e un astronom amator cu experienta si nu cred ca  s-ar chinui degeaba sa faca asta.

Colimatoru Lasser este cred cel mai usor de utilizat dar din pacate poate da si cele mai mari erori, eu iti sugerez in colimator Chesire care e stabil in timp si poate face colimare de finete.

Dar sa nu te astepti cu un telescop Made in China si cu ocularele din set sa vezi stelele perfect punctiforme. Sunt frumoase si cu ceva deformari mai ales ca o sa vezi o multitudine de culori pentru stele , multe DSO, planete si Luna, la fiecare descoperi de fiecare data ceva nou!

Mai e ceva la vizual ai nevoie de ceva timp petrecut sub stele sa incepi sa vezi detalii care la primele observatii sigur nu le vezi la nebuloase si galaxii folosesti privirea periferica si... imaginatia!

Succes!