-----------------------------------
RobertG
16 Iul 2011 17:36


-----------------------------------
Tubul(bucata centrala) e din PVC din teava de instalatii, cel care tine obiectivul, dur-aluminiu, iar cel negru port-ocular e de la un microscop si adaptata la tubul PVC. Primele doua tuburi le-am invelit in folie de plastic albastra autocolanta. Am rezolvat si cu diafragma, nu a fost nevoie decat de una singura deoarece tubul port-ocular vizibil in exterior se mai prelungeste in tubul principal 2,5-3cm si actioneaza si el ca o diafragma. Diafragma am confectionat-o din cauciucul de la capatul tubului PVC de 50mm(pe care era sa o arunc), am taiat-o astfel incat a intrat presat in tub si am reglat distanta in asa fel incat sa elimine reflexiile parazite fara a limita campul obiectivului. A iesit la fix! Iar diferenta se vede vizual.
In prima faza, voi experimenta varianta cu iluminarea obiectivului, din cate am citit pe net se pare ca da rezultate, apoi, daca nu sunt multumit voi incerca gaurirea laterala a ocularului (chestie la care nu prea vreau sa ajung). Pun si o poza cu cautatorul aliniat cu telescopul :D.

P.S.
Dl. Mircea Pteancu, am sa incerc diferite variante de iluminare, nu prea vreau sa renunt la iluminarea reticulului. cred ca orice cautator care se respecta trebuie sa aibe reticul iluminat :D.
Am sa incerc un compromis intre iluminarea optima a reticulului fara ca sa reduc magnitudinea limita obsevabila prin el (pe cat posibil). Probabil ca o sa-i pun si buton de on-off la iluminare.

Merci Neox! As mai putea sa-l mai "bibilesc" p-aci p-acolo, da' merge si asa...