-----------------------------------
RobertG
17 Iul 2011 20:36


-----------------------------------
Pot sa spun ca subiectul deschis recent de MariusP m-a impulsionat si mai mult sa lucrez la cautator, se pare ca amandoi lucram cam simultan la asa ceva :D.
Mi-am dorit un cautator de calitate, ceva de genul binoclului Bresser 10x50 pe care sa il am in paralel cu instrumentul, mai ales ca incepator fiind vreu sa vad bine incotro privesc :).
Chiar am facut o comparatie intre binoclu si cautator, puterea de marire este identica(10x), calitatea imaginii idem, singura diferenta e ca la cautator, din cauza ocularului e campul ceva mai larg. Tripletul IOR e excelent ca si calitate, nici macar nu se vad aberatii si deformari ale imaginii spre marginea campului.
Sa fiti sigur ca nu voi ezita sa fac observatii inclusiv prin cautator (mai ales ca e facut de mine) :D
Erwin, initial am vrut sa alimentez led-ul de la o baterie de 9V, dar, nu vroiam sa ma trezesc ca raman fara baterie in toiul unei nopti, si daca tot am alimentat focuser-ul si montura la 12V am mai tras un cablu si l-am alimentat de la sursa de 12V de la montura, asa am scapat de alte griji...
Inca un mic amanunt, pe led, am tras un tub de plastic astfel incat sa ilumineze numai obiectivul, astfel incat nici un pic de lumina de la el sa nu ajunga la ocular, iar led-ul din cauza consumului mic (20mA la ilum. maxima) poate fi alimentat serie cu un semireglabil fara probleme).

Inca o data, multumesc pentru sfaturi, asa, l-am finalizat mult mai repede si cu folos!