-----------------------------------
Tavi F.
19 Iul 2011 21:34


-----------------------------------
De ce ies a&#537;a galbene? &#536;i sunt sigur că după redimensionare, ar putea fi salvate mai multe detalii. Pot să mă "joc" cu varianta full size, dacă mi-o trimi&#539;i? Mul&#539;umesc.
Prin telescopul tau, Luna nu se vede galbuie atunci cind are unghiul de altitudine mic? (ori locuiesti intr-o zona cu atmosfera foarte curata?) Daca as fi asteptat mai mult, nuanta devenea mai albicioasa. Din prelucrari nici nu-mi pun problema sa-i denaturez prea tare aspectul. Zilele trecute, cind faza ei era in crestere spre plina, chiar avea un punct de culminatie foarte jos pe cer.

Detalii mai multe de unde? Puplia de intrare e de 28 milimetri! Iti dai seama ca am studiat cadrele in urma prelucrarilor. Luna afisata un pic mai sus, a colegului, e obtinuta  printr-un telescop cu diametrul de 200mm, iar prin redimensionarile facute de el, diametrul astrului e mai mic decit in imaginile mele... e absolut normal sa para mai bogata si ar trebui sa fie mult mai detaliata decit a mea! Desi n-am facut calcule, presupun ca la el se mai pierd ceva detalii, fata de potentialul maxim al deschiderii D200mm, prin micsorare.
Pentru a avea o comparatie echitabila, d.p.d.v. al "abundentei detaliilor", intre imaginile noastre, Luna lui Valy ar trebui sa aiba un diametru de 7.14 ori mai mare decit cea afisata de mine!!
Daca ai curiozitatea, poti incerca si tu fotografia afocala, printr-o luneta de ~30mm diam. (cautatoare, terestra, vreun obiectiv de binoclu, etc)... ajustind amplificarea focalei, din ocular sau folosind si alte elemente optice... vezi ce va rezulta.