-----------------------------------
Stanescu Octavian
28 Iul 2011 23:43

Experiment EQ6 + Cassegrain  4 metri focar
-----------------------------------
Am ajuns in sfarsit sa fac acest test ce ma ajutat sa descopar si  rezolv unele probleme la montura EQ6 Pro . Pricipala problema am avut cu autoghidarea pe declinatie , aleator pe graficul PHD intra in criza linia rosie pleca brusc si trei patratele in sus sau jos . cauza o banuiam  in jocul foarte mare. la rata de x1  intre apasare si deplasare treceu 3 sec pana steaua sa se miste . dupa reglaje i(in cele trei locuri) am adus jocul la 1 sec . 
cel mai mare joc am gasit intre pinionul  de pe axa motorului si urmatorul , si bineinteles gaura in pinioane nu este perfect in centru  :( , la anumit unghi de rotatie sunt stranse apoi in partea opusa apare un mic joc .   
In final am pus la pozat M27 si dupa aceste reglaje a mers mult mai bine ramanand gaficul si pe declinatie destul de bun  pastrand mereu un RMS la 0.15 -18 .
Poza contine 15 X6min  la 1250 ISO Canon eos 50D  Cass 200mm 4m focar  facut acasa in oras prin filtru Deep sky.   pacat ca nu am mai retusat incadrarea , telescopul este si el experimental fara prea mari precizii , un spider improvizat  cu doua brate scos din tub .
 am mai constatat ca acest instrument este perturbat de vibratia motoarelor monturii (stele lungite  la vizual la 400X )  am rezolvat doar prin stricarea echilibrarii miscand de contragreutate.
Pilonul ar fi ultima grija in sistemul acesta astro foto  :wink: