-----------------------------------
bogdan69
31 Iul 2011 19:10


-----------------------------------
Multumesc de aprecieri!

Revin un pic. Chiar daca montura este doar NEQ 3 e destul de incomod de carat, recunosc. Am totusi noroc ca instrumentul nu il tin in Bucuresti, este undeva la 70 Km de casa si am o curte de 5000m la dispozitie. Nu pot face observatii decat in weekend, insa il scot vineri seara si il mai adapostesc doar duminica cand plec spre Bucuresti. In rest sta cuminte in statie. Dar chiar si in Bucuresti cred ca l-asi scoate cat mai des. Nu am vazut, e adevarat, nici un Dobson SW ca sa vad cum se poate transporta. Oricum din poze am impresia ca montura e mare si fiind din PAL cred ca este si foarte grea, poate la fel de greu de carat ca si un EQ3. Macar ecuatoriala o iau in spate ca pe o lopata :), chiar daca imi rupe un pic umarul din cauza greutatilor.

Daca nu voi vinde Dobsonul home made pentru a-mi cumpara accesorii pentru cel nou, cred ca voi mesterii un tub care sa se poata pune pe ecuatoriala. Oricum voi incerca sa-l fac cat mai usor, am ceva idei. Daca ma apuc de acest proiect voi incerca sa-l pun la ATM. E vorba de placaj, carton si ceva tije din titan, ba chiar si lemn de balsa pe ici pe colo  :shock:  . Da, am acces la titan si voi incerca sa-l folosesc la barilete si la constructia "tubului". Oricum mi se pare cam greu tubul 150/750 la cele aproape 5kg, asta fiind probabil unul din motivele pentru care se bataie la puteri mari. Cel planuit de mine ar ajunge la maxim 3kg cu tot cu ocularele cele mai grele pe care le am in dotare. Optica, cu focuse, cautator si ocularul cel mai greu au doar 1,6 kg, cantarite de mine. Mecanica cred ca o scot in 1,5kg dupa ideile pe care le am. 

Cer senin